#

Succes al Concursului de Creaţie Literară „TIMPUL” destinat seniorilor bucureşteni

Pe 21 octombrie 2021 a avut loc mult aşteptata festivitate de premiere a primei ediţii a Concursului de Creaţie Literară „TIMPUL”,  cel mai de succes proiect al parteneriatului dintre Centrul pentru Seniori al Municipiului, Primăria Capitalei și Biblioteca Metropolitană București

La acest concurs destinat seniorilor bucureşteni au participat 46 de concurenți care au trimis

peste 320 de creații literare, proză și poezie. După 4 luni de concurs (1 aprilie - 31 iulie 2021) și încă 1 lună de deliberări ale membrilor juriului a fost marcat acest moment cu laureații și finaliștii concursului.

Obiectivul nostru și menirea concursului de creație literară au fost acelea de a-i descoperi pe cei mai talentați seniori ai Capitalei, scriitori și poeți, și se pare că am reușit!”, a spus Alexandra Dobre – Director General CSMB.

Am primit lucrări de la seniori şi din țară, dar, desigur le-am luat în considerare pe ale celor din București, iar acest fapt ne-a determinat să să ne gândim la o viitoare ediție națională. Până atunci, ne-am bucurat de momente unice, iar seniorii de respectul și prețuirea tuturor. Am fost impresionați de avalanșa lucrărilor trimise și mai apoi de calitatea și varietatea lor. Am remarcat talente plurivalente și au fost laureați la mai multe categorii. Ba mai mult, concurența a fost atât de strânsă, încât, după adunarea notelor acordate de cei 5 membri ai juriului și după media făcută a fost și egalitate perfectă de puncte.

„Ne bucurăm că v-am dat posibilitatea de a vă afirma și de a vă depăși inconvenientele generate de situația pandemică din nou actuală, seniorii confruntându-se în general cu izolarea, lipsa de comunicare și cu singurătatea. Iată de ce vă încurajăm să scrieți, să dați frâu liber imaginației sau să ne dezvăluiți și să scoateți la iveală creațiile literare, pentru că dumneavoastră trebuie să fiţi exemple şi să împărtășiți tinerei generații dragostea față de literatură și poezie!”, a adăugat prezentatoarea evenimentului, Oana Georgescu, membră a juriului, scriitoare, jurnalistă și inspector de specialitate la Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, Biroul de Marketing și Relații cu Publicul. Gazdă primitoare a fost Ramona Mezei – Manager la Biblioteca Municipiului București,  care, împreună cu Alexandra Dobre au înmânat premiile laureaţilor.

Din juriu au mai făcut parte actorii Alexandru Arşinel și Alexandra Velniciuc, Rodica Elena Lupu, poetă, prozatoare, textieră, membră a Uniunii Scriitorilor din România, UZPR și UCMR și Virginia Elena David, reprezentanta Bibliotecii Metropolitane București. A luat cuvântul actrița de teatru, film și televiziune Alexandra Velniciuc, artista pe care seniorii au avut ocazia să o aplaude în spectacolele și la evenimentele cultural-artistice organizate de #CSMB şi care ni s-a alăturat și a susținut Campania din timpul stării de urgenţă, ”SUFLET pentru SUFLETE. ARTIȘTI pentru SENIORI”. Doctor în Artele Spectacolului, a studiat pianul, a prezentat emisiuni de radio și Televiziune longevive şi de succes, festivaluri de muzică ușoară și de romanțe, joacă teatru și film, Alexandra Velniciuc a vorbit despre impresiile și emoțiile pe care le-a încercat citind fiecare dintre cele peste 300 de lucrări. 

Motto-ul său preferat este:  „Tainele mării nu se cunosc de pe mal...”, iar după ce în anul 1980 a fost marcat debutul său literar cu poezia CLIPA, a devenit un nume consacrat în domeniul literaturii și publicisticii, în Comunicare și Relații Publice, fiind la bază economist și jurist. Rodica Elena Lupu are propria sa editură, este o textieră de succes, om de televiziune, a scris 95 de cărţi și i-au fost publicate poezii şi proză în peste 100 antologii.

Iată care au fost l aureații primei ediții a Concursului de Creaţie Literară „TIMPUL”, 2021

 • Secțiunea PROZĂ

                Text de graniță (Memorii, Amintiri):

                Locul I:     RAFILA MANIU – 38,5 puncte

                Locul II:    GABRIELA STANCIU PĂSĂRIN  – 37,5 puncte /

                Locul III:   LIANA DUPONT – 37 puncte / CONRAD DEBERTH – 37 puncte / MIRELA MAIANA MLADIN – 37 puncte

                Ficțiune (nuvelă):

                Locul I:     GABRIELA STANCIU PĂSĂRIN – 40 puncte

                Locul II:    VALERIU PASENCU – 37,5 puncte

Locul L III:   EUGENIA DUȚĂ – 37puncte

                Non ficțiune (eseu):

                Locul  I:     GABRIEL GRIGORESCU – 37 puncte

                Locul II:    HORIA CRIOS – 36,5 puncte

                Locul III:   MARILENA CARAGHIAUR – 36 puncte

 • Secțiunea POEZIE

                Locul I:     MARIA FILIPOIU – 48,5 puncte

Locul II:    CRISTINA FIRA – 46,5 puncte / EUGENIA DUȚĂ – 46,5 puncte

                Locul III:   LIANA DUPONT – 46 puncte

                Mențiune  I:  GABRIEL GRIGORESCU– 45,5 puncte

                Mențiune  II: CARMEN BULZAN (CARMEN PELEGRINA) – 44 puncte / RODICA CERNEA – 44 puncte / LICĂ  PAVEL – 44 puncte

Lucrările laureaţilor vor fi publicate în volumul Antologie de creaţii literare”, din seria „Literatura fără vârstă”, care va apărea în varianta online, sub egida Editurii Biblioteca Metropolitană Bucureşti. Organizatorii au pregătit două momente artistice speciale: recitalul muzical al lui Horațiu Boșca (Horacio Del Bosque), bibliotecar la Mediateca Bibliotecii Metropolitane București, solist vocal de excepție, talentat trompetist și entertainer, solist vocal de excepție,  absolvent al Academiei de Muzică  „Gheorghe Dima” din Cluj şi fost membru în „Horia Brenciu Orchestra” și recitalul poetic de Doinei Ghiţescu – actrița care a recitat o poezie a laureatei Eugenia Duță.

Sursa foto: CSMB

 

 

 

 

 

 

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#