#

Peste 300 de creații artistice la Concursul de Creație Literară ”Timpul”, dedicat seniorilor bucureșteni!

Primăria Municipiului București (PMB) prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Centrul pentru Seniori al Municipiului București (CSMB) a desfășurat în perioada 1 aprilie – 31 iulie 2021, prima ediție a Concursul de Creație Literară adresat seniorilor bucureșteni cu tema „Timpul”.

Acest concurs s-a bucurat de mare succes: 46 de seniori au trimis 323 de creații literare, proză și poezie!

            Membrii juriului, artiști, scriitori, poeţi, editorialişti au avut și au o misiune dificilă, aceea de a alege textele literare cele mai valoroase şi a-i alege pe câştigătorii următoarelor categorii:

 • Non-ficțiune (eseu);
 • Ficțiune (nuvelă);
 • Poezie;
 • Text de graniță (memorii, amintiri).

 

            Din juriu fac parte actorii Alexandru ARȘINEL și Alexandra VELNICIUC, Rodica Elena LUPU (poet, prozator, editor, textier, membră a Uniunii Scriitorilor din România și UCMR), Virginia Elena DAVID, referent de specialitate Biblioteca Metropolitană București (Serviciul Comunicare. Marketing. Coordonare şi dezvoltare proiecte) și Oana GEORGESCU, scriitor, jurnalist, inspector de specialitate Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (Biroul Marketing și Relații cu Publicul).

            Criteriile evaluării stabilite de către organizatori au avut în vedere următoarele aspecte: tematica abordată, originalitatea și contribuţia personală a autorului, structura textului, exprimarea coerentă (registrul lingvistic, stilul, lexicul), corectitudinea exprimării (ortografie, punctuație) și adecvarea conţinutului la stilul promovat de acesta, elementele de tehnică și particularitățile de compoziție (valenţele stilistice ale textului, elementele de creativitate cu figuri de stil, imagini artistice, procedee retorice), dar și așezarea în pagină, paragrafele și respectarea normelor de tehnoredactare solicitate.

 

            Rezultatele vor fi anunţate pe data de 13 septembrie 2021, pe site-urile şi pe paginile oficiale de Facebook şi Instagram ale Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti şi ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

           

            Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în volumul „Antologie de creaţii literare”, din seria „Literatura fără vârstă”, care va apărea în varianta online, sub egida Editurii Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

            Festivitatea de premiere și prezentarea volumului „Antologie de creații literare” vor avea loc în acest an, data exactă și locul desfășurării evenimentului fiind comunicate din timp.

Acest demers își propune să încurajeze creația literară în rândurile persoanelor vârstnice, talentate, cu reale înclinații către scris, fie proză (nuvelă, eseu, memorialistică), fie creație poetică.

Proiectul are ca scop încurajarea celor de vârsta a treia, care pot împărtăși generațiilor tinere talentul scriitoricesc, imaginația și dragostea față de literatură și poezie. Concursul s-a desfăşurat online și cum creativitatea nu a intrat în carantină, nu este o coincidență faptul că, în vremuri grele, cu mari restricții, tensiuni și presiuni, oamenii caută modalități de relaxare și de evadare din cotidianul obișnuit.

Înaintarea în vârstă nu înseamnă pierderea tinereții, ci o nouă etapă de oportunități, Concursul de Creație LiterarăTimpul” fiind menit să îi descopere pe cei mai talentați seniori ai Capitalei, scriitori și poeți, care au posibilitatea să se afime și să depășească astfel inconvenientele generate de situația pandemică actuală - izolare, lipsă de comunicare, singurătate.

            Succesul de care s-a bucurat acest concurs iniţiat de Biblioteca Metropolitană și Centrul pentru Seniori al Municipiului București i-a determinat pe organizatori să anunțe o a doua ediție, națională!

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#