#

„Tehnologia cu și pentru seniori”, un proiect lansat de Centrul EUROPE DIRECT București, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Centrul EUROPE DIRECT București, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Centrul European al Consumatorilor din România, Digital Citizens România și GEYC, organizează evenimentul „Tehnologia cu și pentru seniori”.

 

Evenimentul a avut loc în Sala de Conferințe a Institutului European din România (Bd. Regina Elisabeta nr. 7-9).

Au fost prezenți Alexandra Dobre, director general, Centrul pentru Seniori al Municipiului București, Loredana Licuța, coordonator, Centrul EUROPE DIRECT București, Irina Chirițoiu, director, Centrul European al Consumatorilor România, Veronica Ștefan, președinte și cofondator, Digital Citizens, precum și Diana Ioniță, Head of Digital GEYC.

 

Proiectul „Tehnologia cu și pentru seniori” urmărește dezvoltarea competențelor digitale ale adulților cu vârste cuprinse între 50 - 70 de ani și facilitarea tranziției acestora către lumea virtuală, dar și promovarea unei culturi a educației în direcția învățării pe tot parcursul vieții. Cu formatul unui workshop, a fost susținut de experți în domeniu (facilitatori) care au interacționat cu seniorii în grupuri de lucru. Aceștia au primit informații utile și au fost ajutați și îndrumați să folosească diverse metode, tehnici și instrumente foarte utile pentru desfășurarea activităților uzuale în mediul online. Totodată, facilitatorii le-au atras atenția participanților asupra provocărilor și pericolelor care îi pândesc în lumea digitală.

 

Context

Centrul EUROPE DIRECT București este un proiect de comunicare pe tematici europene, finanțat de Comisia Europeană, prin Reprezentanța sa în România și găzduit de Institutul European din România din anul 2013. Centrul EUROPE DIRECT București are rolul de a informa cetățenii din regiunea București - Ilfov pe teme care țin de Uniunea Europeană și prioritățile acesteia.

În contextul în care digitalizarea reprezintă o prioritate la nivel european, centrul EUROPE DIRECT București a organizat acest eveniment dedicat în exclusivitate seniorilor, în parteneriat cu Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Centrul pentru Seniori al Municipiului București, instituție publică a Primăriei Capitalei, are ca obiect principal de activitate realizarea de programe culturale, sociale, educaționale și acțiuni de interes local destinate persoanelor cu vârsta de cel puțin 50 de ani împliniți, cu domiciliul în Municipiul București. Prin toate acțiunile sale, prin programele și proiectele de succes derulate sau în curs de derulare, Centrul pentru Seniori al Municipiului București vine în sprijinul persoanelor vârstnice, prin creșterea confortului psihic, prin implicarea în activități care au caracter recreativ, cultural-educativ, cultural-religios și socio-cultural.

 

 

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#