#

Zestrea României din Patrimoniul UNESCO adusă în lumina reflectoarelor

A avut loc lansarea proiectului cultural ”Artă și Patrimoniu”, realizat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Trinitas TV, Asociația Culturală ”ArtHalle”, Centrul Cultural "Mihai Eminescu", Comisia Națională a României pentru UNESCO și Institutul Cultural Român.

 

Spații sacre, unice în lume ale României, care se află și în patrimoniul mondial UNESCO, vor fi ”personajele principale” ale documentarului ”Artă și Patrimoniu”.

La Trinitas TV, pe 18 octombrie 2020 a fost difuzată prima ediție dintr-o serie de 48 de episoade în care sunt prezentate monumente din Nordul Moldovei, din Maramureș și din Oltenia: mănăstirile și bisericile Arbore, Pătrăuți, Voroneț, Probota, Sucevița Moldovița, Bârsana, Rogoz, Ieud Deal, Budești, Desești și Hurezi, satele cu biserici fortificate din Transilvania și bisericile de lemn din Maramureș. Fiecare episod ”Artă și Patrimoniu” va avea durata de 25 de minute și va fi difuzat săptămânal la Trinitas TV, propunând câte o călătorie fascinantă prin siturile UNESCO din România.

 

 

”Este un prilej excelent de a aduce în centrul atenției frumusețile și bogățiile țării, vestigiile arheologice, lăcașurile de cult și siturile românești incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO” – a declarat Alexandra Dobre, Director General Centrul pentru Seniori al Municipiului București. ”Sunt moșteniri culturale și istorice pe care le-am primit de la înaintașii noștri și pe care avem datoria să le păstrăm și să le promovăm. Vom realiza și un film documentar de prezentare a acestor comori ale României care va include secvențe reprezentative din emisiune și care va fi difuzat la sediile ICR și la Ambasadele României de pretutindeni. Dorim să suplinim nevoile culturale ale persoanelor de vârsta a treia și să le aducem raze de speranță și momente de bucurie sufletului și spiritului”.

 

Emisiunea este moderată de Nicoleta Zagura, expert UNESCO în Educaţie Artistică pentru Patrimoniu, inițatoare a acestui proiect cultural, prin Asociația Culturală ”ArtHalle”. ”<> are un scop educațional, informativ și de popularizare  a obiectivelor patrimoniului cultural din România. Este conceput ca un curs de istoria artei pe înțelesul tuturor și ilustra prin imagini grăitoare călătoriile virtuale în spațiile sacre din România, iar subiectele descrise și povestite în aceste lecții și călătorii virtuale se vor regăsi pe site-ul și pagina de FB a CSMB. Nu în ultimul rând, unul din scopurile proiectului este digitalizarea imaginilor obiectivelor patrimoniului cultural de importanță națională, regională și universală, pentru a servi ca material ilustrativ și de cercetare generațiilor viitoare.” – a spus Nicoleta Zagura.

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#