#

230 de vise împlinite pentru bunicii din Căminul de Bătrâni Berceni

            Bătrânii rămași singuri pe lume au avut parte de clipe magice. Nu mai puțin de 230 de bunici, cu vârsta curpinsă între 64 și 88 de ani, care trăiesc la Centrul Rezidenţial pentru Îngrijre şi Asistenţă Persoane Dependente Berceni, din București, au avut parte pe 18 decembrie, de o zi specială. S-au îmbrăcat în haine de sărbătoare și au retrăit atmosfera sărbătorilor de odinioară. În acorduri de colide, aceștia au împodobit brazii și au primit pungi pline de cadouri. Ba chiar, unii dintre ei au avut ocazia să-și îndeplinească dorințele, mici, dar importante pentru sufletul lor. Și-au dorit prăjituri, cărți de citit, o păpușă sau o floare. Și le-au primit cu lacrimi în ochi din partea Alexandrei Dobre, Directorul General al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), în cadrul campaniei ”Crăciun pentru toți”.

            ”Lucrez zilnic cu seniorii bucureșteni și am realizat cât de important este să oferi dragostea și atenția unei persoane vârstnice, care este în suferință. Mă bucur că am reușit cu toții să le dăruim acestor oameni o zi specială, de neuitat, iar lacrimile lor de bucurie au reprezentat pentru mine cel mai frumos dar de Sărbători!”, a declarat Alexandra Dobre. Ea a fost ajutată de spiridușii lui Moș Crăciun, angajați ai CSMB și voluntari de la Forumul Elevilor Bucureşteni F.E.B.

            “Împreună am reușit să aducem zâmbetul pe buzele unor persoane vârstnice care nu au parte de atenția pe care o merită!”, ne-a spus emoționată Elena Mincu, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic “Jean Monet” şi preşedintele Comisiei de Sănătate și Sprijin Social din cadrul F.E.B.

            “Astfel de acțiuni sunt o adevărată rază de speranță pentru vârstnicii aflați aici. Noi încercăm să le oferim seniorilor noștri toate condițiile de care au nevoie pentru a duce o viață demnă, dar dragostea și surprizele cu care voluntarii i-au întâmpinat astăzi pe bătrâni au făcut din această zi o experiență de neuitat”, a completat George Cosmin Butură, Directorul Medical al Centrului Berceni.

            Campania ”Crăciun pentru toți”, a fost inițiată și susținută de Alexandra Dobre, directorul general al CSMB, cu sprijinul Asociației Credință și Demnitate. 

            Centrul Rezidenţial pentru Îngrijre şi Asistenţă Persoane Dependente Berceni este cea mai veche şi cea mai mare instituţie de profil din Bucureşti şi din ţară. Inaugurată în 1974, aceasta a avut în grijă, de-a lungul timpului  mii de beneficiari, iar anul acesta a marcat 45 de ani de existenţă neîntreruptă.

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#