#

,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata”

Primaria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate” si Centrul Medical Neolife deruleaza incepand din luna septembrie 2019, un amplu program de screening pentru cancerul colorectal - ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata.”

In 2018, cancerul colorectal a insemnat 13,3% din totalul cancerelor noi diagnosticate in tara noastra, fiind depasit doar de cancerul pulmonar, cu 13,6%. Numarul deceselor cauzate de aceasta boala a depasit 6.000 de persoane in anul 2018. Cu toate acestea, Romania ramane una dintre  putinele tari din Uniunea Europeana fara un program de screening pentru cancerul colorectal.

In prima etapa, 1500 de persoane de peste 50 de ani vor beneficia in mod GRATUIT de teste medicale specifice in depistarea cancerului colorectal. Testul imunochimic fecal (Testul FIT) reprezinta o metoda de screening non-invaziva importanta si eficienta.

Pentru a intra in posesia testelor FIT beneficiarii trebuie sa se adreseze Biroului de Relatii cu Publicul al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, din str. Ion Filitti, nr 8, sector 3, intre orele 9.00 si 17.00. Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa de email testpentruviata@cs-mb.ro.

Testele FIT primite de beneficiari, in baza unor vouchere, vor fi trimise catre laboratoare specializate din cadrul  Centrului Medical Neolife.

 In eventualitatea aparitiei unei suspiciuni,  persoanele vor fi directionate catre medicii specialisti în vederea efectuării unor investigatii suplimentare. Tot acest parcurs este oferit cu titlu GRATUIT, costurile necesare derularii programului fiind suportate integral de catre institutiile partenere.

Implementarea acestui program urmarește Planul Global al OMS pentru prevenirea și controlul bolilor netransmisibile 2013 – 2020. Astfel, Primaria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate” si Centrul Medical Neolife promoveaza abordarea multidisciplinară  a bolii, ceea ce inseamna PREVENTIE-DIAGNOSTIC-TRATAMENT- REINTEGRARE SOCIO-PROFESIONALA.

Asociatia ”Sanatate pentru Comunitate”, promotorul programului ,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata”, a derulat in ultimii cinci ani campanii de informare, prevenire şi navigare de pacienti, deruland parteneriate cu institutii și asociatii umbrela din tara si strainatate (European Cancer Patient Coalition, Digestive Cancers Europe, Lung Cancer Europe).

Centrul Medical Neolife, partener oficial al acestui program, este una din clinicile medicale de referinta din Romania si spatiul est european, unde experienta internationala, traditia si inovatia in medicina se conjuga la superlativ. In cadrul clinicii, sunt aplicate cele mai noi protocoale europene in tratamentul bolilor si, in mod special, al neoplasmelor. Echipe multidisciplinare de medici romani si straini, educati la cele mai inalte universitati de medicina din lume fac posibila, acum si in Romania, o medicina de 5 stele pentru pacientii clinicii. In decursul celor 5 ani de existenta in Romania, peste 120.000 de persoane au fost tratate prin tehnici si echipamente revolutionare de diagnostic si tratament.

Conform specialistilor, supravietuirea in cazul pacientilor care au descoperit boala în stadiu incipient, localizat, este de 90%, in timp ce procentul coboara la 70% daca boala este identificata in stadii intermediare. In cazul in care diagnosticul se pune într-un stadiu avansat al bolii, rata de supravietuire scade drastic la cel mult 20%.

,,INVINGE CANCERUL COLORECTAL. Un test pentru viata” este un program care propune cresterea gradului de constientizare in randul populației cu privire la importanta existentei unui stil de viata sanatos si cunoasterea factorilor de risc. La nivel institutional, se doreste implementarea unei strategii naționale privind NCD ( non-communicable diseases, aici fiind incluse cancerul, diabetul și bolile cardiovasculare).

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#