#

DUMITRU COMĂNESCU, in varsta de 110 ani a fost declarat cel mai varstnic cetatean roman al Muncipiului Bucuresti

”Viata fiecarui om este o poveste. Povestile oamenilor au scris istoria. Istoria secolului de Unire isi are inca eroii printre noi.”

DUMITRU COMĂNESCU, in varsta de 110 ani a fost declarat astazi cel mai varstnic cetatean roman al Muncipiului Bucuresti, prin decizia Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a demersurilor efectuate de catre Centrul pentru Seniori al Muncipiului Bucuresti, in cadrul proiectului VIETI CENTENARE, proiect initiat de catre doamna Primar General, Gabriela FIREA.

Conform adresei emisa de D.E.P.A.B.D catre CSMB mentionam faptul ca ,,potrivit informatiilor inregistrate in Registrul national de evidenta a persoanelor, domnul Comănescu Dumitru este, in prezent, cel mai varstnic cetatean roman din Bucuresti”.

Decanul de varsta si beneficiar al Proiectului VIETI CENTENARE (inca din data de 13 decembrie 2018, fiind cel de-al optulea dosar depus si validat in cadrul proiectului) este domnul Dumitru Comănescu, nascut pe 8 noiembrie 1908 la Provita de Jos, la Draganeasa, in judetul Prahova.  Secretul longevitatii sale a fost si este dragostea pe care i-o ofera familia, fiii, cei trei nepoti si doi stranepoti. Cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe cand era elev. A fost inginer agronom si unul dintre cei mai valorosi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetari Agronomice, Gheorghe Ionescu Sisesti. Initial s-a inscris la Facultatea de Matematica , avandu-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Titeica, pentru ca apoi sa isi gaseasca vocatia in lumea cercetarii plantelor. A absolvit facultatea in 1933 si a lucrat timp de 70 ani: in 2003 facea ultima expertiza fitopatolgica. La varsta de 86 de ani s-a organizat la Bucuresti un concurs pentru experti agricoli, s-a apucat de invatat si, din zeci de candidati a luat locul 5 pe tara, asa incat si-a prelungit activitatea. Proiectul VIETI CENTENARE a demarat din data de 10 decembrie 2018 si se adreseaza tuturor seniorilor  care au implinit varsta de cel putin 100 de ani si care au domiciliul stabil sau resedinta in Bucuresti. Acestia, in urma depunerii si validarii dosarului primesc din partea Primariei Capitalei, prin CSMB, un premiu financiar in valoare de  5.000 de lei net/beneficiar, alaturi de o placheta onorifica drept „omagiu adus vietii si contributiei la dezvoltarea societatii si a comunitatii Municipiului Bucuresti si o recunoastere a respectului si pretuirii  fata de seniorii bucuresteni”. 

Pana in prezent, in cadrul proiectului, au fost depuse la punctul de lucru al CSMB din Bd. 1 Mai nr. 28, sector 6, 69 de dosare eligibile ale seniorilor centenari bucuresteni.

VIETI CENTENARE – proiect initiat de doamna Primar General, Gabriela Firea si derulat prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti continua sa se desfasoare cu mare succes, in fiecare saptamana fiind depuse noi dosare.

Toate detaliile legate de Proiectul VIETI CENTENARE pe: http://www.cs-mb.ro/proiect-vieti-centenare.

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#