#

,,Suflet pentru suflet”, un proiect al Primariei Capitalei, prin CSMB, in parteneriat cu DGASPC

Succesul de care proiectul ,,Suflet pentru suflet” s-a bucurat inca de la lansarea oficiala, i-a determinat pe initiatori si organizatori - Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului  Bucuresti, in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala de la nivelul Municipiului Bucuresti, sa continue!

Proiectul realizat cu sprijinul doamnei Primar General Gabriela Firea este un program social dedicat relationarii si socializarii dintre copiii institutionalizati si seniorii bucuresteni, incadrati in sistemul de protectie sociala al persoanelor varstnice de la nivelul sectoarelor Municipiului Bucuresti. Acestia participa de-a lungul unei zile la activitati culturale, artistice si creative comune, care sa raspunda nevoii permanente de comunicare a tuturor celor implicati, de apropiere și de stabilire a unor legaturi intre doua generatii ce impartasesc valorile umane, culturale si educationale. ”Am o preocupare aparte pentru ce inseamna grija pe care o comunitate trebuie sa o manifeste fata de seniorii si copiii sai, pentru felul in care le putem face viata mai buna, de aceea programul Suflet pentru suflet este unul in care cred foarte mult” – a declarat doamna Primar General Gabriela Firea cu ocazia lansarii oficiale a programului. ”Seniorii din centrele municipale primesc toată ingrijirea, dar contactul uman cat mai divers nu poate fi suplinit în totalitate de personalul angajat. De aceea, colegii mei au venit cu solutii moderne de lucru, pe care le-am sustinut din toata inima, pentru ca stiu ce beneficii aduce contactul intergenerational. M-am bucurat sa aflu ca putem creste calitatea vietii seniorilor noștri prin organizarea de vizite si activități in comun cu cei mici: cei in varsta capata o dispozitie mai buna, cu efecte benefice asupra starii fizice, iar copiii au de castigat din contactul cu persoane care au deja o experienta de viata si care au raspunsuri la unele intrebari pe care cei mici si le pun. Le multumesc in mod special specialistilor si artistilor care au decis sa se alature acestui program”.

Copiii desfasoara impreuna cu seniorii diverse activitati in aer liber, conform unui program educational atent ales, care include ateliere de creatie (confectionat masti, papusi, obiecte artizanale, traditionale, de decor), cercuri de pictura, muzica si desen, cenacluri literare, dansuri populare, momente artistice sustinute de actori indragiti, ateliere si lectii de gastronomie. Toate  pun accent pe lucrul in echipa, pe comunicare si pe schimbul de experienta dintre generatii.

,,Suflet pentru suflet” a debutat oficial pe 22 iulie prin organizarea in parteneriat cu DGASPC Sector 3, a unui eveniment dedicat artelor plastice si mestesugaritului artizanal, sustinut de artistele Sanda Butiu și Brandusa Oanca. A doua zi a avut loc intalnirea dintre copiii inclusi in Programul de Prevenire a Abandonului Scolar ,,Sf. Pantelimon” si seniorii Centrului Rezidential pentru Persoane Varstnice ,,Speranta”; au fost organizate de ateliere de pictura si origami, ateliere de lectura si de teatru, sustinute de indragitii actori Alexandrina Halic si Silviu Biris, cei care care i-au purtat pe copii si seniori, deopotriva, intr-o calatorie fascinanta prin lumea basmelor, a povestilor si povestirilor, a cantecului si a poeziei.

Luna august a fost marcata de alte doua evenimente din cadrul programului ”Suflet pentru Suflet”. La cel din 21 august, cu ateliere de pictat masti (coordonator Luminita Voica) si de confecționat papusi (coordonator de Brandusa Oanca), au participat copiii de la Centrul de Zi ”Pinochio” si seniorii de la Centrul de Zi ”Clubul Seniorilor” din sectorul 2, evenimentul fiind organizat de CSMB in parteneriat cu DGASPC Sector 2. Pe 26 august s-au reunit pentru a petrece o zi de neuitat impreuna cu echipa CSMB, seniorii din Centrul de Ingrijire si Asistenta "Casa Max" si cei de la Clubul Seniorilor ”Codrii Neamtului”, alaturi de copiii de la Complexul de Servicii "Casa Noastra", toate din cadrul DGASPC Sector 3. Tema propusă pentru atelierele de creatie a fost ”Sporul casei”, cu realizarea de obiecte de decor unicat din materiale naturale si decorate cu seminte de diferite tipuri, divers colorate si cu texturi variate. Imaginația, creativitatea, dorința de a comunica si pasiunea pentru frumos ale copiilor si seniorilor au fost asemeni unor provocari frumoase, iar creatiile lor, graitoare….

Alexandra Dobre, Director General CSMB, le-a daruit de fiecare data copiilor premii si medalii, iar seniorilor, alaturi de intreaga echipa, bucurie, emotie, liniste, sentimente alese si amintirea unei zile frumoase petrecute impreuna cu oameni speciali. Dar, ceea ce va ramane cu adevarat valoros in sufletele tuturor, a fost acel sentiment unic de conexiune între generaţii, cu schimburi de impresii, cu povesti si povestiri ale seniorilor care au reusit sa coboare pe scara timpului si sa le daruiasca celor mici, amintiri dragi din anii copilariei.  Momentul despartirii s-a amanat de fiecarea data, cei mai multi dintre copii intreband daca pot sa revina si cu alte ocazii, alaturi de seniori.

Iata doar cateva argumente pentru care ”Suflet pentru Suflet” acest proiect generos, de mare succes al Primariei Capitalei, derulat prin CSMB, in colaboare cu DGASPC, va continua!

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#