#

„ÎNVĂȚĂTORII SENIORI - SĂRBĂTORIȚI ÎN AN CENTENAR” – proiectul Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București CSMB. în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București ISMB, 14 ianuarie – 14 martie 2019

Cadrele didactice - învățători, institutori din învățământul primar, dar și profesori din învățământul primar de stat, aflați în exercițiu, care au împlinit cel puțin 40 de ani de activitate pedagogică și au domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 5 ani vor primi fiecare, din partea Primăriei Capitalei, o plachetă onorifică și suma de 1.000 de lei net.  Premiul aferent proiectului „Învățătorii seniori – sărbătoriți în an centenar” se acordă  persoanelor care îndeplinesc condiţiile prevăzute în regulament, din bugetul Centrului pentru Seniori al Municipiului București, conform H.C.G.M.B. nr. 845/12.12.2018.

Solicitantul poate beneficia doar o singură dată de „Placheta Onorifică” și de premiul financiar aferent proiectului „Învățătorii seniori – sărbătoriți în an centenar”, la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Pe scurt, condițiile cumulative pentru acordarea premiului sunt următoarele:

a)  Solicitantul să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 5 ani;

b) Solicitantul să aibă o vechime de cel puțin 40 de ani în învățământ și să se afle încă în activitate;

c) Solicitantul să aibă rezultate deosebite în activitatea desfășurată cu elevii.

Dosarul pentru acordarea premiului se va depune personal de solicitant la Biroul de Relații cu Publicul al PMB din Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42, în perioada 14 ianuarie 2019 -  14 martie 2019, odată cu următoarele acte doveditoare:

a) cerere – tip b) copie conformă cu originalul a actului de identitate (C.I. sau B.I.);  c) documente justificiative care să ateste o vechime de cel puțin 40 de ani în învățământ (copie); d) adeverință eliberată de unitatea de învățământ la care este încadrat beneficiarul la data depunerii dosarului, semnată și ștampilată, din care să reiasă obținerea de rezultate deosebite în activitatea didactică;  e) extras de cont din care să reiasă IBAN și nume beneficiar.

Solicitarea va fi analizată în termen de 30 zile calendaristice de la data depunerii dosarului, nu se acceptă dosare incomplete sau care conțin documente neconforme, iar premiul financiar va fi acordat doar prin transfer bancar, în contul solicitantului.

Toate detaliile legate de Proiectul „Învățătorii seniori – sărbătoriți în an centenar” pe: http://www.cs-mb.ro/proiect-invatatorii-seniori

 

120 de cadre didactice (învățători, institutori, profesori pentru învățământul primar de stat) ale căror dosare au fost validate în cadrul proiectului ”Învățătorii seniori - sărbătoriți în an centenar”, inițiat în anul 2018 de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București au fost premiate într-o gală a excelenței în educație desfășurată luni 25 martie 2019, la Teatrul Elisabeta.

În perioada următoare alte 245 de cadre didactice vor primi placheta onorifică din partea doamnei Primar General Gabriela Firea, în semn de respect și considerație pentru întreaga activitate desfășurată în cariera de dascăl.

Din 14 ianuarie şi până pe 14 martie 2019, 365 de cadre didactice au depus dosarele aferente proiectului. Este vorba despre cadrele didactice, în exercițiu, care au împlinit cel puțin 40 de ani de activitate pedagogică și care au domiciliul sau reședința în Municipiul București de cel puțin 5 ani.

În semn de respect și considerație pentru dăruirea și talentul lor, Alexandra Dobre, Director General CSMB a oferit din Partea PMB și CSMB, buchete de flori și plachete onorifice celor 120 de invitați. De asemenea, fiecare cadru didactic înscris la acest proiect va primi o sumă de bani în cuantum de 1.000 de lei.  În deschidearea evenimentul, Alexandra Dobre, Director General CSMB, a declarat: „Sunt extrem de emoționată să mă aflu în seara aceasta în fața dumneavoastră și să am ocazia ca, în numele doamnei Primar General, Gabriela Firea, să vă înmânez în semn de respect și considerație, distincția onorifică pentru întrega dumneavoastră carieră didactică! Vă transmitem toate gândurile bune, tot respectul dumneaei față de activitatea dumneavoastră și vă asigură prin noi, de faptul că va încerca să vă fie tot timpul alături și să facă în așa fel încât să răspundă cât mai multora dintre nevoile pe care le aveți!”

La primirea plachetelor onorifice, învățătorii au mulțumit doamnei Primar General Gabriela Firea pentru atenția acordată, dar și Centrului pentru Seniori al Municipiului București pentru implicarea în realizarea proiectului.

 “A fost o seară pe care suntem convinși că nu o vom uita curând! Vă mulțumim dumneavoastră și doamnei Primar General, Gabriela Firea, un om cu sufletul aplecat spre cultură, iubitoare de frumos, unul dintre puținii oameni ai administrației locale care apreciază munca noastră în cadrul învățământului” - Maria Trăscău, Colegiul Romano-Catolic ”Sf. Iosif”, sector 4.

„Am rămas profund  impresionată de gestul doamnei Primar Gabriela Firea, de recunoștința sa pentru munca învățătorului. Îi doresc din toată inima multă, multă sănătate și putere de muncă pentru a rezolva problemele grele ale Bucureștiului“ - Elena Radu, Director Adjunct la Școala Gimnazială nr. 88, sector 3.

”Mulțumim organizatorilor, CSMB și doamnei Primar Gabriela Firea pentru aprecierea pe care ne-au arătat-o pentru activtatea desfășuartă cu pasiune, aceea de a contribui la educația fiecărui <<pui de om>>. Un gest deosebit, care ne încântă sufletele.” – Anca Ghinescu, Școala Gimnazială ”General Eremia Grigorescu”, Sector 4

”Am venit cu o emoție imensă la acest eveniment atât de special! Mii de mulțumiri tuturor celor care, și în această zi, s-au aplecat asupra noastră făcându-ne să ne simțim mândri de ceea ce facem și ce am realizat până acum!” – Aurelia Harap, Școala Gimnazială nr. 112  , Sector 3

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#