#

VIEȚI CENTENARE – proiectul Primăriei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București a fost lansat cu succes!

Proiectul VIEȚI CENTENARE, o inițiativă a Primarului General Gabriela Firea, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București CSMB a demarat cu un moment emoționant: primul senior care a ținut să depună personal dosarul aferent proiectului a împlinit 103 ani! Este vorba despre Colonel (Rtr) Corneliu Aluneanu, veteran de război, un model demn de urmat pentru oricine.

Tonic, plin de viață, emoționat și foarte elegant, Domnia sa s-a declarat încântat de faptul că a fost primul care s-a bucurat de acest proiect generos prin care, Primarul General Gabriela Firea dovedește încă odată că nu îi uită pe cei mai în vârstă seniori. Venerabilul colonel (Rtr) Corneliu Aluneanu are o poveste de viață fascinantă și este de remarcat faptul că și acum citește tot timpul și în fiecare zi dezleagă rebusuri. Este foarte meticulos, deținând o bibliotecă perfect ordonată după diferite criterii.

S-a născut pe 30 aprilie 1916 într-o familie de negustori, cu patru copii, el fiind al doilea. Pe 1 noiembrie 1938 a fost recrutat la Regimentul 1 Vânători de Gardă din cadrul Corpului 5 Armată. A urmat cursurile Școlii de subofițeri de rezervă din Bacău în anul 1940, iar după război a absolvit Academia de Înalte Studii Economice, devenind expert contabil. ”Am fost singurul plutonier TR din unitate care avea ordonanță” – își amintește seniorul. ”Îl chema Gheorghe Andronescu și era intendent, iar când ajungeam undeva, într-o localitate nouă, se ocupa să nu-mi lipsească nimic. După premilitară, în iulie 1942, am fost trimis pe front, fiind comandant de grupă cu 5 persoane în subordine”.  A trecut Prutul la ordinul mareșalului Antonescu și a participat la luptele crâncene de la Tighina, fiind în grupa de cercetare care studia terenul înainte de a ataca inamicul. A fost demobilizat pe 15 septembrie 1944 la Breaza. A activat câteva luni ca ofițer și a lucrat apoi la Școala Superioară de Comerț - Agenția de import-export, ocupând funcția de șef serviciu comercial, până în anul 1980, când a ieșit la pensie.

 „Când eram student la București toți îmi spuneau băiatul cu cartea pentru că aveam la mine în permanență cărți. Atunci am cunoscut-o pe viitoarea mea soție, o femeie foarte frumoasă și care era pasionată de dans.  Nici o fată nu era ca soția mea. Valsa extraordinar și, pentru că am luat o fată fără avere, părinții m-au dezmoștenit. Nu m-am lăsat și am mers mai departe și am avut o căsnicie frumoasă, care a durat peste 50 de ani”. Este văduv de peste 20 de ani, dar mereu înconjurat de copii, nepoți și strănepoți care sunt la fel de optimiști. A dovedit-o unul dintre nepoții săi, jovial și mereu zâmbitor, care l-a însoțit la punctul de lucru al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.

 

Înscrierile continuă pentri toți seniorii bucureșteni care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult și care au domiciliul stabil sau reședința în București, vor primi din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, suma de  5.000 de lei, alături de o Plachetă Onorifică drept „un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății”. Potrivit unor date statistice, în București există în acest moment peste 35 de persoane care au împlinit cel puțin vârsta de 100 de ani, iar în fiecare an se estimează un număr de aproc=ximativ 20 de seniori care vor împlini venerabila vârstă. De remarcat faptul că, „prin aceste măsuri propuse, se recunoaște contribuția adusă la dezvoltarea comunității Municipiului București, cât și respectul și prețuirea față de seniorii bucureșteni”

 

NOTĂ - ACTE NECESARE

Alături de cererea-tip, completată și semnată privind acordarea premiului aferent proiectului „VIEȚI CENTENARE”, solicitantul va trebui sa depună la la punctul de lucru situat pe Bd. 1 Mai nr.28 (cartier Drumul Taberei), sector 6, București (mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 - Stația RATB ”Drumețul”; program: luni – joi, între orele 9:00 – 15:00),  următoarele acte doveditoare:

Cerere tip disponibilă pe site-ul www.cs-mb.ro sau la sediul instituției;

Copie conformă cu originalul a actului de identitate al beneficiarului (C.I. sau B.I.);

Copie conformă cu originalul a actului de identitate al persoanei împuternicite (C.I. sau B.I.);

Împuternicire notarială (doar în cazul în care beneficiarul împuternicește o terță persoană);

Extras de cont emis de bancă (pe numele beneficiarului sau al persoanei împuternicite).

Toate detaliile legate de Proiectul VIEȚI CENTENARE pe: http://www.cs-mb.ro/proiect-vieti-centenare

Evenimente

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#