“YOU(TH) FOLK THE CITY” – PROIECT ERASMUS+

 

Proiectul recreativ ”YOU(TH) FOLK THE CITY” a reprezentat o inițiativă culturală laudabilă dedicată seniorilor bucureșteni, fiind derulat de Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația ”Doinița Dance Studio”.

Acest program face parte din proiectul european de tip ERASMUS+ cu același nume, care are ca tematică dansul popular și presupune schimburi culturale privind coregrafiile și tipurile de dansuri populare specifice fiecărei țări participante.

Implementarea proiectului de care seniorii au beneficiat gratuit a constat în organizarea unui spectacol folcloric - ”HORA din STRĂBUNI”, prezentat pe data de 24 august 2021 la Teatrul Elisabeta. Scopul principal a fost acela de a pune în valoare inedite ”tablouri” coregrafice în care dansul a reprezentat numitorul comun.

Seniorii prezenți la eveniment au fost încântați de prestațiile artistice ale Ansamblului Folcloric ”Doinița” și ale dansatorilor din alte patru țări. La spectacol au participat Ansamblurile Folclorice ale Asociației ”Doinița Dance Studio” (România), Asociation Brujula Intercultural (Spania), Kud Goce Delcev (Macedonia), Fundacja InKubator Innowiacji (Polonia) și AKTO (Portugalia).

Spectacolul a prezentat muzică și dansuri populare din toate regiunile României și din celelalte țări invitate. Fiecare țară a predat înainte pașii de dans învățați de toți membrii celorlalte ansambluri folclorice, iar la finalul spectacolului, unul memorabil, toți artiștii au prezentat într-o coregrafie comună o suită de dansuri populare specifice fiecărei țări în parte!

Abonare Newsletter

Contact

Mesaj de contact • Pentru proiectele ”Împreună de-o viață. Aniversarea Căsătoriei 25, 50, 75 ani” / ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia” / ”Vieți Centenare” / ,,Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață”:
  Birou de Relații cu Publicul: Bdul. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6
  Program: Marţi şi Joi, între orele 9.00 - 16.00
  Mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 (Stația STB ”Drumețul”)
 • Bdul. 1 Mai Nr. 28 (cartier Drumul Taberei), cod 061632, sector 6, București

  Program Audiențe Director General: Vineri, în intervalul 12:00 – 14:00 (cu programare prealabilă)


 • Relații cu Publicul: 0785.199.197, 0786.980.726, 0784.253.108

 • Comunicare și Relația cu Presa: Oana Georgescu - 0786.977.750

 • Email:  contact@cs-mb.ro

 • Email:   presa@cs-mb.ro

Parteneri

#
#
#
#